fbpx

Gratis bezorging en montage vanaf €75,- in NL

Bezorging binnen 1 tot 3 weken!

Eigen productie en showroom in Hoogeveen
Persoonlijk contact ✓

Onderstellen & poten tuintafel


November 2023

Verschillende onderstellen

Welke poot onder mijn eettafel?

Soorten onderstellen voor een tafel. Van A poot tot X, U en een N poot of kies jij voor een Matrix? Juist, we snappen dat je door de bomen het bos niet meer ziet 😉 Een tafelpoot kan heel bepalend zijn voor de stijl van jouw tuintafel, van stoer en industrieel tot landelijk. Bij Duumaa Tafels bieden we meer dan 16 verschillende onderstellen aan zodat er altijd één past bij de stijl waar jullie van houden. Welke onderstel past het best bij een ovale tafel? Wat zijn de voor en nadelen van een matrix poot? Om jullie een handje op weg te helpen hebben we alle meest gestelde vragen rondom poten beantwoordt en de verschillende onderstellen even op een rij gezet met wat handige informatie!

Waar plaatsen we de tafelpoten?

De tafelpoten wil je natuurlijk zo plaatsen dat je er met de stoelen zo weinig mogelijk last van hebt. Twijfel je over welke maat tafel je moet kiezen voor bijvoorbeeld 6 personen? Lees dan deze blog waarin we een overzicht hebben staan van de hoeveelheid personen en daarbij de lengtes. Als uitgangspunt monteren wij ongeveer 15 cm van de rand de onderstellen. Bij een 6 persoons tafel passen er dan makkelijk aan beide kanten 3 stoelen naast elkaar. Per stoel reken je 60-70 cm. Wanneer je het onderstel in het midden plaatst hoef je hier minder rekening mee te houden.

Welke tafelpoot onder een ovale eettafel?

Een Ovale eettafel heeft als kenmerk ronde uiteinden. In de meeste gevallen worden de poten gemonteerd op de uiteinden van de tafel op het rechte stuk. Veel poten bestaan namelijk uit een recht deel, denk aan een X, U, of A poten. Wanneer je deze poten zou monteren onder een ovale tafel ziet dat er gek uit en verwaarloos je een deel van de ruimte. Daarom is het voor een ovale tafel verstandig om te kiezen voor een Matrix (Diamant | Taps ) poot of V poot. Een matrix poot heeft een soort spin vorm met de kern in het midden.  Doordat de poot in het midden van de tafel zit creeër je extra plekken rondom de tafel. Je hebt namelijk geen hoeken waar een poot zit en kunt daarom rondom de tafel stoelen plaatsen! 

Een V poot is een onderstel die we nog niet zo vaak voorbij hebben zien komen maar wel ontzettend gaaf is! Bij een Matrix poot staan de poten alle kanten op terwijl dit bij de V poot in één lijn loopt met de tafel. De middelste persoon heeft daarom iets minder last van het onderstel. Let wel op dat bij zowel de Matrix als de V poot de persoon in het midden last kan hebben van de poot, voor mensen met lange benen kan dit in de weg zitten.

onderstellen

Voor en nadelen tafelpoten

Voordat we alle poten langs gaan hebben we alvast een makkelijk overzicht gemaakt waarin je de belangrijkste kenmerken, voor en nadelen in één oogopslag kunt bekijken. 

onderstellen

Stalen poten

De stalen poten geven een stoere industriële look aan je interieur. De stalen poten worden dubbel gepoedercoat om de poot goed te beschermen tegen krassen, weer en wind.

NIEUW!

Voor het binnen seizoen hebben we ons assortiment verrijkt met prachtige nieuwe soorten onderstellen.

NIEUW!

Voor het binnen seizoen hebben we ons assortiment verrijkt met prachtige nieuwe soorten onderstellen.
a-poten-staal

Tuintafel | A poot

landelijke stijl

u-poten-staal

Tuintafel | U poot

stijl & stabiliteit

Aanrader voor:

Kleine
tafels

De Trapezium en de Diamant 8x8 staal zijn mooie poten om te combineren met een kleine tafel. Door het smalle frame oogt de poot ruimtelijk en subtiel!

Let op! De diamant 8×8 gebruiken we voor tuintafels tot en met 240cm. Vanaf 240cm gebruiken we de 10x10cm koker zodat de verhouding mooi blijft!

De N poot schuin is een mooie subtiele poot. Het is een tijdloze poot die door het dunne frame zorgt voor veel ruimte tussen de poten, ook op de kop kunnen stoelen worden geplaatst!

De A zonder ligger poot is een combinatie van de Trapezium, A & N poot, lekker simpel en speels. 

Net even anders

De matrix poot is een poot vanuit het midden van de tafel. Een groot voordeel aan dit onderstel is dat je rondom de tafel kunt zitten zonder dat de poot in de weg zit! Vanaf de 300cm gebruiken we de Matrix XL van 240cm

De A zonder ligger poot is een combinatie van de Trapezium, A & N poot, lekker simpel en speels. 

De N poot schuin is een mooie subtiele poot. Het is een tijdloze poot die door het dunne frame zorgt voor veel ruimte tussen de poten, ook op de kop kunnen stoelen worden geplaatst!

Zo, dat waren een hele hoop onderstellen! Hopelijk hebben we je een beetje wegwijs kunnen maken in alle verschillende soorten en je kunnen inspireren met klantfoto’s! Op zoek naar meer foto’s? In ons lookbook vind je nog meer prachtige plaatjes van tuinsetten en andere meubelen waarmee we klanten al blij hebben mogen maken. Vergeet ons ook vooral niet te volgen op onze socials om op de hoogte te blijven!