fbpx

Gratis bezorging en montage vanaf €75,- in NL

Bezorging binnen 1 tot 3 weken!

Eigen productie en showroom in Hoogeveen
Persoonlijk contact ✓

Eiken & onderhoud


November 2023

Eiken & onderhoud

Wat is Eiken hout?

Eikenhout is een bekende Europese houtsoort die altijd populair blijft. Het is een sterke harde houtsoort afkomstig van de eikenboom. Deze bomen groeien langzaam, waardoor hardhout duurder is dan zachthout. Eikenhout heeft duurzaamheidsklasse 2; dat betekent dat het hout 20 tot 25 jaar meegaat! Het hout heeft een fijne nerfstructuur en vaak een gouden, lichtbruine kleur. Een verschil met andere hardhoutsoorten is daarnaast dat het hout minder knoesten bevat. 

Waarom kiezen voor Eiken hout?

Eikenhout is een duurzame keuze en kan tegen een stootje. Het hout heeft een robuuste uitstraling door de dikte van het blad. De lichte kleur en weinig knoesten maken de tafel bijzonder! Door een eigen onderstel te kiezen die past bij jullie interieur kun je het geheel een landelijke, subtiele of juist stoere uitstraling geven. Oftewel, een prachtige invulling voor jouw interieur!

Voor- en nadelen van Eiken hout

Voordelen Eiken hout

  • Duurzaam (gaat 20-25 jaar mee)
  • Robuuste uitstraling
  • Sterke houtsoort
  • Weinig knoesten

Nadelen Eiken hout

  • Niet de goedkoopste houtsoort
  • Vlekken en kringen kunnen in de tafel trekken. Door de tafel te behandelen is dit te voorkomen.
  • Zwaar

Is eikenhout geschikt voor buiten gebruik?

De verlijmde eiken bladen kunnen niet buiten staan, wel kunnen ze toegepast worden in een serre of in een gesloten overkapping! Toch is het goed om rekening te houden met een aantal factoren. De zon en de lucht hebben invloed op de kleur van het hout, die zal meer kunnen gaan verkleuren dan bij binnenshuis gebruik. 

Onderhoud en behandeling van Eiken hout

Hardhout (waaronder eiken) is rijk aan voedingsstoffen. Daardoor is het hout vatbaarder voor insecten en schimmels, vooral wanneer de tafel buiten staat. Om de levensduur van je tafel te vergroten is het daarom slim om je eikenhouten tafel te laten behandelen. Met een olie aan blijft de natuurlijke uitstraling beter behouden. Een Lak is harder en zorgt dus voor een andere soort bescherming. Het is mogelijk om je tafel te laten behandelen in 5 verschillende kleuren:

Matte lak- Witte Olie – Naturel Olie – Carbon Black Olie en Zwarte Lak

Verder is het natuurlijk slim om je tafel regelmatig schoon te maken. Voor eettafels raden we de Woca Intensive Wood Cleaner aan. Hieronder zijn de linkjes te vinden naar de producten

Hoe kan ik het beste mijn houtproduct Binnen onderhouden?

Om jouw eettafel zo lang mogelijk mooi te houden is het verstandig om het hout eenmaal per jaar schoon te maken met de Woca Exterieur Cleaner. De tafel hoeft hier niet voor behandeld te zijn, ook op een onbehandeld meubel is de cleaner geschikt. De cleaner reinigt het hout, waardoor hout weer schoon wordt.

Hoe kan ik het beste mijn houtproduct buiten onderhouden?

Om jouw tuinmeubel zo lang mogelijk mooi te houden is het verstandig om het hout eenmaal per jaar schoon te maken met de Woca Exterieur Cleaner. Het tuinmeubel hoeft hier niet voor behandeld te zijn, ook op een onbehandelde meubel is de cleaner geschikt. De cleaner reinigt het hout, waardoor hout weer schoon wordt.

Hoe kan ik het beste mijn houtproduct onderhouden?

Om jouw eettafel zo lang mogelijk mooi te houden is het verstandig om het hout eenmaal per jaar schoon te maken met de Woca Intensive Wood Cleaner. De tafel hoeft hier niet voor behandeld te zijn, ook op een onbehandelde meubel is de cleaner geschikt. De cleaner reinigt het hout, waardoor hout weer schoon wordt.

Maatwerk Eiken hout

Regelmatig krijgen we maatwerk aanvragen en dat vinden we leuk! Standaard in ons assortiment zit de rechthoekige douglastafel maar ook ovaal, deens ovaal en rond is mogelijk. Heb je zelf een idee? Neem gerust contact op, we denken graag met je mee!

Inspiratie

Matrix

Onderstel

Boomstam

Unieke rand

Ovaal

Eikenhout 8 personen