fbpx

Gratis bezorging en montage vanaf €75,- in NL

Bezorging binnen 1 tot 3 weken!

Eigen productie en showroom in Hoogeveen
Persoonlijk contact ✓

Welke lengte tafel heb ik nodig?


December 2023

Welke afmeting tafel?

Hoelang moet een tafel zijn voor 8 personen?

Vragen over de lengte van de tafel krijgen we vaak, daarom lees je in deze blog meer! Voor 8 personen raden we 300cm aan. Als je iets naar onder scrolt zie je een overzicht van alle aanbevolen lengtes. Bij 8 personen kan je namelijk ook kiezen voor een tafel van 280cm of 320cm, het is maar net wat uitkomt in jouw ruimte! Daarnaast is het zo dat je op de kop van de tafel ook nog twee plekken kunt creëren.

Hoelang moet een tafel zijn voor 6 personen?

Het is natuurlijk fijn om ook nog wat beweegruimte te hebben en daarnaast nemen de stoelpoten ook wat ruimte in. Per persoon of per stoel reken je daarom ongeveer 70cm. Voor 6 personen raden we daarom vaak een tafel van 240cm aan. Maar daar kan natuurlijk mee gespeeld worden en is ook afhankelijk van het soort poot dat je kiest. Wanneer je gaat voor een matrix poot zit die nooit in de weg op de kop van de tafel en creëer je meer ruimte.

Hieronder zie je een overzicht van het aantal personen met daarbij de aanbevolen lengtes tafel. Als je het nog lastig vindt om een keus te maken kun je gaan voor een van de dikgedrukte maten, die zijn het meest gekozen 😉

Overzicht aanbevolen lengtes bij het aantal personen

180cm

200cm

400cm
(Neem altijd even contact opnemen om te overleggen of het past i.v.m. de stoelen en poten 🙂

Hoeveel stoelen passen er om een tafel?

70cm per stoel

Stoelen op de kop van de tafel

In bovenstaand schema hebben we de stoelen die je vaak op de kop van de tafel (het tafeleind) kunt zetten niet meegerekend. Mocht je daar wel een stoel bij willen zetten dan kan je bij een tafel van 200cm 6 stoelen kwijt in plaats van 4. Rondom een tafel van 300cm passen dan 10 stoelen enzovoort!

Maatwerk mogelijk!

Zit jouw maat tafel nou niet tussen het rijtje en ben je op zoek naar maatwerk? Twijfel dan niet om ons een berichtje te sturen of even te bellen, samen komen we er vast uit!

Hoe groot moet een ronde eettafel zijn?

4 personen

120-135cm Ø

5 personen

150cm Ø

6 personen

170cm Ø

Tafel verbreden?

Hoe langer de lengte, hoe smaller de tafel lijkt. Daarom wordt er bij een langere tafel vaak gekozen voor een iets bredere variant zodat de verhoudingen hetzelfde blijven. Een verbreding  kun je aanvinken bij het samenstellen van je tuintafel.
LET OP! Dit geldt alleen voor de Douglas Tuintafels

 

Extra poot

Hoe langer de tafel hoe meer druk er wordt uitgeoefend op de balken. Om te zorgen dat de tafel stevig blijft monteren we vanaf de 350cm een extra poot in het midden van de tafel. Kies je voor een houten onderstel dan is de poot ook van hout, kies je voor stalen poten dan is de extra poot ook van staal 🙂

Hopelijk heeft deze informatie je een beter inzicht gegeven en je geholpen in het maken van een keuzevoor een (tuin)tafel. Mocht je nog vragen hebben of een maatwerk idee, stuur ons dan gerust een berichtje! We helpen je graag verder.