fbpx

Gratis bezorging en montage vanaf €75,- in NL

Bezorging binnen 1 tot 3 weken!

Eigen productie en showroom in Hoogeveen
Persoonlijk contact ✓

Tuintafel Douglas | X Poten | Buitentafel | 4 tot 12 personen

Vanaf: 595.00

✓ Buitentafel Douglas rechthoekig stel zelf samen

✓ Duurzaam; eigen productie in Hoogeveen

✓ Duurzame Douglas tuintafel 4-12 personen

✓ Showroom in Hoogeveen

✓ Gemiddelde beoordeling (4.9/5.0★)

 • Stap 1. Lengte blad

  Voor meer informatie over afmetingen klik hier

  Stap 2. Breedte blad
  Stap 2. Breedte blad
  Stap 3. Behandeling blad
  Stap 3. Behandeling blad

  Voor meer informatie over behandeling klik hier

  Stap 4. Tuinstoelen

  Liever langskomen om de tafel fysiek te bekijken? Bezoek onze showroom.

Tuintafel Douglas | X Poten | Buitentafel | 4 tot 12 personen

Onze tuintafel douglas is razend populair en dat snappen we! Douglas hout past in elke tuin & heeft als voordeel dat je met een onbehandelde tafel weinig onderhoud hebt en zomaar 10 – 15 jaar meegaat! Lees hier meer over hoe jij ervoor zorgt dat je jarenlang van je buitentafel kunt genieten. Deze rechthoekige tuintafel beschikt over een Douglas houten blad, en is samen te stellen met verschillende bijpassende poten. Voor de lengte van de tuintafel kun je kiezen uit maten tussen 180 cm tot en met 400 cm. De standaard breedte van de tafel is 90 cm.

Uit welke materialen bestaat de rechthoekige tuintafel?

 • Blad: Douglas hout, duurzaamheidsklasse 3
 • Stalen rechte poten: zwart gepoedercoat staal 10cm x 10cm
 • Onderkant poten is voorzien van rubber (bij de houten poot) of van kunststof ( stalen poot)

Specificaties

 • Lengte: 180cm - 400 cm
 • Breedte: standaard 90 cm tot 300 cm en 100 cm vanaf 300 cm
 • Hoogte: 76,5cm bovenkant tafel
 • Dikte blad: 4,5 cm
 • Afstand tussen de poten: lengte tafel minus 55 cm.

Tip: neem voor 4 personen 200cm, voor 6 personen 240cm, voor 8 personen 300cm en voor 10 personen 400cm. Op zoek naar meer informatie over welke lengte bij jou past? Lees hier onze blog!

Tafel met X poten
Creeer een strakke en modere tafel wanneer je voor de X poten kiest. Deze combinatie wordt zowel toegepast in een landelijke als industriele stijl. Met een set X poten van staal hebben de poten een stevige verbinding waardoor de gehele tafel zeer stabiel zal staan. Let er op dat je wat minder goed aan de kop van de tafel kan plaatsnemen aangezien de X poot kruist. Echter kan je wel gemakkelijk een stoel over de X poten heen zetten aan de lange zijdes van de tafel. Dit geeft de mogelijkheid om extra stoelen toch makkelijk neer te zetten bij de tafel.

Wat zijn de specificaties van de Rechte poten?

 • Hoogte poot: 72cm
 • Kokerdikte: 10x10cm
 • Materiaal: gepoedercoat staal
 • Kleur: zwart, RAL 9005
 • De onderkant van de poten zijn voorzien van kunststof doppen

Stalen poten
Bij de tafel kunnen verschillende onderstellen worden gekozen, standaard uitgevoerd in zwarte poedercoating. Hierin is ook maatwerk mogelijk. Benieuwd naar andere soorten poten? Klik hier voor een overzicht van de diverse onderstellen. 

Behandeling van je tuintafel
Een behandeling van jouw tuintafel is niet noodzakelijk. Om zo lang mogelijk de originele kleur te behouden, raden wij wel aan om de tafel minimaal 1x per jaar te behandelen. Let op! Wanneer je een behandelde tafel aanschaft is het dus nodig om dit jaarlijks te onderhouden met een nieuw laagje olie om het effect te blijven behouden. Voor de behandeling gebruikt Duumaa een Douglas olie om zoveel mogelijk aan te sluiten bij de originele kleur van het Douglas hout. Je kunt er ook voor kiezen om zelf je tafel te behandelen met een behandelkit dan ben je voordeliger uit! 

Voor de eerste behandeling met onze kit ga je als volgt te werk:

 1. Schuur het blad licht op en maak het schoon met een cleaner. Heb je de tafel onbehandeld van ons ontvangen, dan hoef je dit niet te doen
 2. Breng een laag olie aan met het bijgeleverde sponsje. Zorg ervoor dat dit een paar uur goed kan drogen
 3. Voelt het blad redelijk droog aan, breng dan een tweede dekkende laag aan
 4. Zorg ervoor dat de tafel een aantal dagen niet nat wordt. Bijvoorbeeld onder een overkapping, binnen of plaats een zeiltje er over.

Perfect gedaan, je kan nu genieten van jouw tuintafel!

Alle tafels die worden aangeboden zijn geschikt om het hele jaar door buiten te laten staan, ook onbehandeld! De houten tafels zullen dan langzaam op een mooie manier gaan vergrijzen. Klik hier voor meer informatie over Douglas hout.

Onderhouden
Kies bij je bestelling de bijpassende onderhoudsproducten! Wanneer de tafel onbehandeld buiten wordt gezet, hoeft je hem alleen maar even jaarlijks schoon te maken met een cleaner. Heb je gekozen voor een behandelde tafel? Schaf dan onze Douglas olie aan van 750ml of 2,5 liter om je tafel jaarlijks te kunnen voorzien van een nieuw laagje olie. Klik hier voor meer informatie over het onderhoud van jouw Douglas tuintafel. Op zoek naar tips hoe jouw tafel de winter doorkomt? In deze blog hebben we alle nodige informatie voor je op een rij gezet!

Stoelen en banken:
Wanneer je een bijpassend bankje uitkiest bij de tafel zal deze dezelfde lengte en onderstel krijgen als de bestelde tafel. Let op: de bank onderstellen zijn er alleen in; X, A, U en N!
Bijpassende stoelen kunnen in de categorie tuinstoelen worden besteld, onze tip: Tuinstoel Senna


Levertijd 
De levertijd voor de Douglas tuintafels zit momenteel op ongeveer 1 tot 3 weken! Wanneer de tafel op voorraad is kan hij in enkel dagen afgehaald worden, neem hiervoor even contact op!

De tafel wordt bij levering gratis in de tuin gemonteerd! Meer informatie over de levertijd en bezorging vind je hier.