Tuintafel Douglas

Show Filters

Toont alle 3 resultaten

  • Vanaf: 595.00 Product bekijken
  • Vanaf: 899.00 Product bekijken
  • Vanaf: 795.00 Product bekijken

Toont alle 3 resultaten

Tuintafel Douglas

Douglas hout is een zeer populaire houtsoort die in heel veel buitenomgevingen wordt toegepast. Het is een duurzame houtsoort die niet per se een behandeling vereist in de jaren. De tuintafel zal langzaam gaan vergrijzen en het hout wordt harder in de jaren. Hierdoor is Douglas een zeer geschikte houtsoort om meubels van te maken aangezien het vers nog relatief zacht is. Het Douglas hout komt van de familie naaldhoutsoorten. In de tekeningen in Douglas zie je dan ook vaak vlammen van de boom. Douglas hout zal altijd buiten wat gaan werken. Hierdoor krijg je haarscheurtjes en zal het hout in de zomer en winter gaan krimpen en uitzetten. 

Een behandeling van Douglas hout is niet vereist. Je kan het hout onbehandeld buiten neerzetten en dit zal langzaam gaan vergrijzen. Vind je vergrijzen niet mooi? Dan kan je er voor kiezen om het hout ieder jaar te behandelen met bijvoorbeeld een olie. Op deze manier behoudt de originele kleur zich meer. Echter dien je dit wel elk jaar te doen om de kleur goed te houden, anders gaat het alsnog snel vergrijzen. Onbehandeld Douglas hout zou je 1x keer in het jaar het beste kunnen schoonmaken met de Wood Cleaner van Woca. Met een stevige borstel en een sopje krijg je het beste resultaat. Hierna kan de tafel er weer een heel seizoen tegenaan en kan je wel 10 jaar genieten van de tuintafel. 

Zoek je een hardere houtsoort en een tuintafel die langer meegaat? Overweeg dan een hardhout soort zoals Iroko of eiken. Hardhout is een stuk fijner en zal daardoor wat minder gaan werken.