Tuinset Suar

Filters Tonen

Enig resultaat

  • Vanaf: 1,521.00 Product bekijken

Enig resultaat

Tuintafel Suar

Suar hout is een familie van de tropische houtsoorten. Deze houtsoort is een stuk harder en lichter van gewicht dan bijvoorbeeld eiken en Iroko. Daarnaast past Suar goed in een buitenomgeving gezien de organische vormen. Het past snel tussen het groen en zal ook op een stuk natuurlijkere manier gaan vergrijzen dan hoe Douglas vergrijst.Het hout van Suar komt uit Azië. Het is een lichte houtsoort maar wel erg sterk. Het hout groeit relatief erg snel en daarom vinden wij het ook een duurzaam materiaal. De karakteristieke witte spint randen geven het boomstamblad een eigenzinnig uiterlijk. Echt een statement in de tuin! 

Suar hout hoeft niet behandeld te worden om buiten te staan. Je kan het hout onbehandeld buiten neerzetten en dit zal natuurlijk gaan vergrijzen. Vind je vergrijzen niet mooi? Dan kan je er voor kiezen om het hout ieder jaar te behandelen met bijvoorbeeld een olie. Op deze manier behoudt de originele kleur zich meer. Echter dien je dit wel elk jaar te doen om de kleur goed te houden, anders gaat het alsnog snel vergrijzen. 

Onbehandeld Suar hout zou je 1x keer in het jaar het beste kunnen schoonmaken met de Wood Cleaner van Woca. Met een stevige borstel en een sopje krijg je het beste resultaat. Hierna kan de tafel er weer een heel seizoen tegenaan en kan je wel 15 jaar genieten van de tuintafel.