Tuinset Rond

Show Filters

Toont alle 2 resultaten

  • Vanaf: 1,071.00 Product bekijken
  • Vanaf: 1,351.00 Product bekijken

Toont alle 2 resultaten

Tuinset Rond

Met een ronde tuinset haal je een gezellige en ook compacte tafel voor in de tuin. Bij ons heb je de keuze uit verschillende diameters, onderstellen en houtsoorten. Er zit bijna altijd wel een tafel bij die past. Zo niet? Dan ontwerpen we een tafel naar jouw smaak!

Voordelen ronde tuinset

Een ronde tuinset heeft het voordeel dat je gezellig dicht bij elkaar zit. Bij een rechthoekige tuinset kunnen twee personen toch nog ver van elkaar zitten waardoor een gesprek bijvoorbeeld lastig wordt om te voeren. De ronde tuinset heeft hier geen last van.

Vorm tuinset rond

Daarnaast neemt een ronde tuinset relatief weinig ruimte in beslag. Het totale tafeloppervlak is een stukje kleiner en het heeft een praktischere verhouding. Een ronde tuinset dient zeer goed van toepassing in een vierkante ruimte, waar een rechthoekige tuinset bijvoorbeeld moeilijk gaat passen. 

Tuinset rond 120 cm 

Een instap maat voor een ronde tuinset begint bij 120cm met 4 stoelen. Dit is een diameter waarbij maximaal 4 personen rondom de tafel plaats kunnen nemen. Wil je net wat ruimer zitten, ga dan voor een 130cm variant. Wil je 5 personen kwijt aan de eettafel? Overweeg dan of 140cm bij jou gaat passen in de woning.

Tuinset rond 150 cm

Bij een ronde tuinset voor 6 personen wordt een diameter van 150cm aangeraden. Hierbij kan je veel mensen kwijt en is dit ook gelijk een riante tafel. Wil je toch groter, dan zou je kunnen gaan voor een tuinset van 160cm of 170cm diameter. Hier zou je met 7 a 8 personen kunnen plaatsnemen rondom de tafel

Douglas en Iroko ronde tuinset 

De ronde tuinsets worden gemaakt van Douglas of iroko hout. De bladen zijn standaard 4cm dik en recht afgezaagd. De losse balken worden met een kleine afstand tussen elkaar gemonteerd. Dit zorgt ervoor dat het water eraf kan lopen en dat de bladen ruimte hebben om te werken.

Douglas hout is een product dat veel in de tuin wordt gebruikt, zowel voor overkappingen en schuttingen als voor meubels. Een meubel van Douglas gaat tot wel 10 jaar mee. Wil je een tafel die toch wat langer mee gaat? Kies dan voor het Iroko hout. Dit hardhout vergrijst zeer mooi in de jaren en hoef je alleen schoon te maken met een goede cleaner