fbpx

Gratis bezorging en montage vanaf €75,- in NL

Bezorging binnen 1 tot 3 weken!

Eigen productie en showroom in Hoogeveen
Persoonlijk contact ✓

Zelf je kersttafel dekken en versieren | Zo doe je dat in 3 stappen! |


December 2023

Kersttafel inspiratie

Vier jij kerst dit jaar bij jouw thuis? Lees dan snel onze tips om gemakkelijk, snel én goedkoop een feestelijke kersttafel te dekken en versieren voor het kerstdiner!

Hoe versier je een kersttafel?

De eettafel is een plek waar je heerlijk kunt samen komen tijdens de feestdagen. Heb jij al bedacht hoe je deze kerst een feestje maakt op tafel? Dat begint natuurlijk met een mooie aankleding! En zo’n aankleding kan makkelijker zijn dan je denkt. We geven je graag wat inspiratie. In deze blog laten we je precies zien hoe je makkelijk een gezellige sfeer creëert en laten we zien wat je nodig hebt om een mooie kersttafel neer te zetten. ✨

Zo ga je te werk:

1. Bepaal het thema

Bepaal het Thema van je kersttafel. Door je tafel aan te kleden rondom één thema zorg je voor eenheid en wordt je geheel niet snel rommelig. Wat voor materialen wil je gebruiken? Welke kleuren passen in jouw interieur? Met natuurlijke materialen zit je altijd goed. Kerst staat vaak voor warmte, daar kan je je kleurenpalet natuurlijk ook op aanpassen. Met rode en gouden tinten creëer je snel dat warme gevoel. In ons voorbeeld kiezen we voor natuurlijke materialen in combinatie met de kerstkleuren.

kersttafel 

Wat heb je nodig voor een kersttafel?

2. Verzamel alle materialen die je nodig hebt voor de kersttafel | Boodschappenlijstje

Nu je weet wat je als thema hebt kun je beginnen met verzamelen van alle spullen. Tip: Vaak heb je de meeste dingen al in huis. Denk aan waxinelichtjes met houders, andere leuke kaarsen en kerstverlichting. Hieronder vindt je een lijstje van producten die je waarschijnlijk goed kunt gebruiken om jouw tafel te dekken.

kersttafel 

3. De opbouw van jouw kersttafel

Waarschijnlijk heb je al gekeken op Pinterest naar mooi aangeklede tafels en denk je nu, wààr moet ik beginnen?! Begin bij de basis. Een kersttafel is vaak opgebouwd uit 3 lagen.

 • Kies je basis
  Om 1 geheel te creëeren is het mooi om als basis te kiezen voor een ondergrond die bestaat uit 1 of 2 materialen. Een tafelloper is altijd een makkelijke keuze. De loper kun je plat uitleggen of in een gepofte kronkelende vorm. Er omheen kun je dennentakjes neerleggen (Die haal je rechtstreeks uit de natuur 😉 
 • Vul de basis op met jouw gekozen accesoires (passende bij jouw thema)
  Denk hierbij aan dennenappels, rode takjes en kerstballen. Let hierbij op dat je niet alles in een rechte lijn neerlegd maar de spullen om de beurt en op ongelijke lijn een plekje geeft. Zo krijgt je tafel een gezellig en volle uitstraling. 
 • Voeg verlichting toe en ga de hoogte in
  Zet leuke waxinelichtjes met houder neer verspreid over de tafel. Ook hier geldt; wissel af en zet het niet in één rechte lijn neer. Daarna is het tijd om dinerkaarsen op tafel te zetten. Door de hoogte in de werken krijgt je het 3D effect. Met het servies en het eten zullen er meer ‘hogere’ elementen op tafel komen te staan, daar passen de kaarsen mooi tussen. Én het geeft natuurlijk een gezellige sfeer!
  (Let er wel op dat de kaarsen stabiel staan, natuurlijk materiaal op je eettafel is snel brandbaar)
 • Zet het servies op tafel.
  Leg de verschillende borden neer en voeg jouw favoriete glazen toe. Maak het extra speciaal door bijvoorbeeld gouden bestek te gebruiken. Kies voor een servet om het geheel af te maken, schenk je favoriete wijn in en je kersttafel is klaar!

De inspiratie voor een feestelijk versierde kersttafel!

Welke tafelvorm kies jij?

Ben jij nog op zoek naar een nieuwe binnentafel om heerlijk aan te tafelen? Bij Duumaa Tafels helpen we je graag om jouw droomtafel samen te stellen! Waar je vroeger overal de rechthoekige tafels voorbij zag komen is dat tegenwoordig niet meer vanzelfsprekend. We vroegen jullie welke vorm favoriet is en daar kwam de (Deens)ovale vorm uit als winnaar! Als tweede eindigde de boomstam vorm, ook een echte eyecatcher!

Een deens ovale tafel

Een ovale tafel heeft geen hoeken waar je je aan kunt stoten. Dat maakt dat een ovale tafel geschikt is voor een smallere ruimte, je kan er makkelijk omheen bewegen. Omdat je geen rechte hoeken hebt kan je makkelijk een extra stoel aan schuiven.
Net als bij de ronde tafel kan je makkelijk de hele tafel overzien en elkaar beter aankijken, gezellig toch?
Als laatste neemt de ovale tafel een kleiner oppervlak in dan een rechthoekige tafel én oogt hij compacter. Dat komt door de ronde vorm, voor een kleinere tuin of ruimte is een ovale tafel dus een mooie aanwinst. Optisch gezien zorgt een ovale tafel er zelfs voor dat je ruimte groter lijkt, win win dus!

Boomstam tafel

Een boomstam tafel lijkt in de basis veel op de rechthoekige tafel. Het enige verschil is dat de randen van een boomstam tafels anders zijn. Zoals de naam het al zegt, lijkt de tafel op een boomstam. Bij de buitenste planken is de schors van de boomstam verwijderd maar blijft de originele vorm van de boom nog intact. Dat zorgt ervoor dat er een natuurlijke onregelmatige rand ontstaat. Organische vormen zijn ontzettend populair, daarom is deze tafel een mooie toevoeging aan je interieur! Je kunt de boomstamtafels bij ons vinden van eikenhout  of Suar. De Suar tafels bestaan zelfs uit één geheel wat het tot een echte eyecatcher maakt!